Grenada 12.09.-01.10

Grenada 12.09.-01.10

Vi dro til Union Island, Clifton, for å sjekke ut. Vi fikk ikke noe greit feste for ankeret så vi endte på en bøye. Han som hjalp oss, ville også selge oss hummer og rød snapper. Det gikk vi med på.

Vi dro inn fredag formiddag for å sjekke ut. Fikk beskjed om å dra innen 24 timer. Vi ble truet med en stor bot om vi ble oppdaget her etter det. Hadde egentlig tenkt å bli til søndag, for så å sjekke inn i Grenada på mandag.

Vi delte hummeren før den ble stekt

Siden Collin og de andre dro har vi fått høre hvordan prosedyren ble for dem. Vi lurte på om vi måtte ha ny korona-test, og om vi måtte i 14 dagers karantene. Det slipper vi siden vi hadde vært i området så lenge nå. Det er nå akkurat en måned siden vi ankom St. Vincent. Det kan hende vi må ha testen og ny karantene når vi skal tilbake, men den tid den sorg. Det er veldig hyggelig å ha noen å omgå, og de har mast lenge på oss om at vi må komme sørover. Veldig koselig å være ønsket. Vi har egentlig ventet på at Derek skulle komme. Collin og Corrine har jo skilt lag med Derek i charterselskapet, dermed ønsket vi å treffe Derek og høre mer om åssen alt blir videre. Nå viser det seg at Derek ikke kommer seg av gårde fra Simpson Bay.

Tyrell bay.

Vi ankommer Tyrell bay i Carriacou på lørdag 12.9. midt på dagen. Alfred heter kontaktpersonen her. Han sendte oss et bilde der vårt område var merket av. Egen plass for de som ikke var klarert friske, og som ikke hadde blitt sjekket inn.

Utsikt fra der vi ligger med båten og innover i Tyrell bay

Det var en grei plass, der det var fint å bade. Det var tett opptil mangrove-skogen, og i tillegg var det vindstille. Dermed var vi godt besøkt av mygg, men dette gjaldt visst til og med hjemme hos Alfred, fikk vi høre. Det er en innfødt selger, Simon, som stadig kommer til oss. Vi kjøper et par flasker vin, og vi betaler for å bli kvitt søpla.

Mandag 14. ble det helsegodkjenning, innsjekking og beskjed om å flytte ut av karantene-sonen. Vi har litt problemer med å forstå den lokale engelsken her. Vi må spørre om igjen flere ganger. Det er fryktelig varmt, og klærne er helt våte og klistrer seg til kroppen. Vi lengter etter skygge og et vindpust. Vi hopper i sjøen så fort vi er tilbake. Må bare få kjøle oss ned, og komme oss litt igjen.

På kvelden går vi ut og spiser med Collin og Corrine. Lokale hamburgere, og en veldig hyggelig kveld.

Hyggelig selskap og god mat!

Vi har plutselig mistet nettet enda vi har mye data igjen. Per Inge tar bussen til Hillsborough for å finne ut av det. Det viser seg at det nettet vi har brukt til nå bare virker i St. Vincent, selv om vi har brukt det her i 3 dager. Vi måtte altså ha nytt sim-kort for Grenada, og så er alt i orden igjen. Denne dagen får vi også handlet mat på Alexis. God butikk, med godt utvalg. Det er jo ikke alt vi får, sånn som f.eks. tomater. Det må vi til Hillsborough hos en gatehandler for å finne.

Av lokalt grodde grønnsaker, er tomater og avokado de beste

Dermed tar vi oss en busstur til andre sida av øya. Ikke lange turen. Der finner vi oss en kokosnøtt hver og tomater.

Denne kvelden kommer Collin, Corrine, Alfred og kona på besøk. Vi nyter vinen vi kjøpte av den lokale selgeren, Simon, og koser oss med en del snacks. De ble her i 3 timer, og det var veldig hyggelig. Alfred og kona er fra Trinidad, og vi fikk høre historier om opphavet deres. Det var veldig interessant.

Hillsborough.

Torsdag planlegger vi å ta oss en tur til Hillsborough, ikke med buss denne gangen. Vi seiler rundt øya.

Først drar vi innom dieselbrygga og får fylt opp tanken. Mens vi er i gang her dukker det opp en dame som sier -hei, er det noen norske her? Utrolig hvor morsomt det er på et sted som dette. Hun heter Siri og bor i en bavaria sammen med mannen sin. Godt vi har norsk flagg på båten, for det hadde ikke de. De hadde ikke flere flagg igjen. Her hvor vi har lagt til nå, i Tyrell Bay, er det veldig tett med båter. Når vi så kommer til Hillsborough er det deilig å føle litt mer rom rundt oss. På ettermiddagen, under middagslaginga går strømmen. Plutselig er det noe som har sviktet totalt. Det føles litt dramatisk. Uten lys, vann, toaletter osv. Vi kunne jo håpe at det bare ville gå over, men den gang ei. Vi har jo aggregat, så ved hjelp av det kunne vi f.eks. bruke kokeplate, TV, aircondition. Lys hadde vi ikke. Vi kunne ikke få opp ankeret, eller få tatt ut gummibåten. Vi var altså helt «stuck» her, bare etter et par timer. Da er det godt å kjenne Alfred. Han ordnet med en elektriker til oss. Han dukket opp neste morgen i gummibåten sin. Det var den ene polen på hovedbryteren som hadde brent. Bryter hadde han ikke med, så han koblet om så vi skulle få strøm uten bryter.

Nå etter 11 dager venter vi fremdeles på bryteren. De har den på Martinique, og det skulle bli sendt med båt. Alt virker nå som det skal, men ikke så greit at vi ikke har bryteren på plass. Vi har likevel benyttet disse dagene til å dra litt rundt her.

Tyrell Bay.

Først drar vi tilbake til Tyrell Bay. Vi har ikke fått ankret før Collin og Corrine har fått øye på oss. De kommer med gummibåten sin og vil hjelpe oss å ankre. Vi blir enige om å gå ut sammen neste dag. Lørdag er det levende musikk på to restauranter. Vi må ha med oss begge stedene. Først drar vi på Luckys restaurant og bar. Vi bestiller middag, selv om jeg og Per Inge hadde spist i båten (Så vi bare delte en porsjon). Ellers går det i øl (Per Inge og Collin), hvitvin (Corrine) og rompunsj (Inger), og brasiliansk jazz på et språk vi lurer fælt på hva er. Kommer fram til at det må være Portugisisk (det er jo det de snakker i Brasil). Vi ble sittende sammen med en som hadde en skikkelig stor bart. Han skulle ikke klippe den før corona var over.

Neste sted vi dro til var Lambi Queen. Der hadde vi litt mer øl, vin og rompunsj og litt eldre rock og pop. Vi traff også på Siri og mannen hennes, Harald.

Ronde Island.

Søndag dro vi sammen med Collin, Corrine, Stephany og Jake til Ronde Island. Vi hadde ikke truffet dem før. Vi fikk høre at det var et veldig stort rev hvor det var fantastisk å dykke. Per Inge har dykkersertifikat, men ikke jeg. Det ble 5 dykkere. Vi startet turen kl 7, og det var fullt opplegg hele dagen. Noen hadde to dykk, og noen 3. Det ble jaktet på hummer og lionfish. Flotte bilder ble tatt, en hummer og 7 fisk var resultatet.

På kvelden var alle med og skapte et flott måltid som ble forberedt og spist i båten vår. Det var en flott opplevelse.

Vi hadde en rolig dag til her på Ronde, mens de andre dro tilbake. Om natta satte vi tegner, men torde ikke å spise fisken vi fikk.

Denne fisken fikk vi i tegna

White Island. Vi dro videre til White Island. Det var ikke store øya, og ingen bebyggelse. Det var en nydelig sydhavsøy med strand, der vi fant mange skilpaddeegg, og en del vekster. Det var rev og grunner rundt, og vi filmet med drona. Vi lå her en natt sammen med 3 andre båter. Brukte fisken fra forrige natt i tegnene, men fikk ingenting.

Paradise Beach ligger mellom Tyrell Bay og Hillsborough. Vi har planlagt å treffe Siri og Harald på beachparty her. Det betyr levende musikk, mat, øl, rompunsj og et stort bål på stranda. Vi fikk oss i tillegg en kokosnøtt med rom. Vi ble bedre kjent med de norske, og vi traff igjen mannen med barten. Vi fikk melding fra Collin og Corrine om at de så båten vår fra et sted oppe i fjellet. Vi klarte ikke å få øye på dem.

Harald og Siri i grelt blått LED lys…
Lokal underholdning på Paradise beach

Neste dag kom Marine-beskyttelsen å skulle ha betalt for at vi hadde ankret. Det var dyrt pga at det var beskyttet sone. De jobber for å ta vare på rev og annen undersjøisk natur. Vi flyttet oss et par strender bortenfor og havnet i Hillsborough igjen. Vi ventet stadig på å få høre om bryteren var ankommet. Vi dro på land for å handle egg, tomater, bananer og løk, før vi igjen snur nesa mot Tyrell bay.

Tyrell bay

De siste par dagene har det regnet og tordnet nesten i ett. Det er litt deilig, for lufta kjennes kjøligere. Nå har vi begynt å planlegge hjemturen. Innen en ukes tid må vi ha kommet oss av gårde.

Comments