Mat

Mat

Sist vi var på St. Maarten opplevde vi at utvalget var godt når det gjaldt mat. Særlig var det en butikk ved havna i Simpson Bay, der man kunne få absolutt alt du kan tenke deg. Det var også dyrt. Første gang jeg skulle betale for en handel, tenkte jeg at jeg måtte ha regnet feil på kursen. Senere har vi fått høre at andre butikker er mye rimeligere. Vi har f eks Carrefour som er vanlig i Europa. På den franske siden av øye har de en butikk som heter Super U. Vi var der og kikket, og vi planla at her skulle vi gjøre storinnkjøp. Nå ble det ikke sånn, for akkurat i det vi skulle dra så ble grensa stengt. Vi kunne dra fra fransk side til nederlandsk, men ikke tilbake igjen. Vi hadde planlagt å dra bort med jolla for å handle. Det endte med at vi tok drosje til Carrefour og storhandlet for turen. Nå snart 5 uker etter kan vi tenke oss å storhandle igjen. Vi visste at det var mange som pleide å handle i Martinique. Der er det veldig vanskelig å komme i land pga korona. Karantene, ny test, og så kommer man ikke i land andre steder fordi man har vært der osv. Vi var så vidt innom en butikk i St. Vincent, bare fordi de hadde en minibank der. Den så veldig stor ut, men stort utvalg. Vi har hatt denne i bakhodet nå en lang stund.

Mens vi har seilt rundt i Grenadinene har vi lurt på om det kanskje dukket opp et greit sted å handle. Vi har prøvd Union Island, Bequia, Canouan. Det de har er litt forskjellig drikke, hermetikk, brød osv. Veldig lite kjølevarer eller frossenvarer. Og det er stort sett veldig dyrt.

I “luksushavna” i Canouan for å handle. Stikkord: Høy standard, veldig dyrt!

I Canouan handlet vi tre poser med mat, og det kostet over kr 2000. Det kan godt hende at disse øyene har bedre utvalg i butikker som vi ikke har oppdaget. Butikken i Canouan ligger i et havneområde som var utrolig fint. Det var vakter ved en port for å komme inn. De målte også om vi hadde feber før vi kom inn på området, først da vi kom med båten, og senere også da vi kom med en drosje.

Comments