Orkansesongen i Karibien.

Orkansesongen i Karibien.

Orkansesongen starter egentlig i juni og varer ut november. Men det er først fra og med midten av august og til midten av oktober at de farlige orkanene kan komme til den delen av Karibien som vi er.

Og når de kommer så følger de fleste en rute som en kaller «orkanbeltet». Da starter orkanen som et lavtrykk ved Kapp Verde. Og så vokser dette seg sterkere etter som det flytter seg over atlanteren og mot Karibien. Når det er kommet over, så går det vanligvis inn mot St. Martin og BVI og videre oppover mot Bahamas og Florida. Jo lenger sør en er i karibien, jo tryggere er en for at orkanene ikke skal komme.

Derfor henter vi båten fra USVI (St. Thomas) og seiler den sør til Grenadinene. Her kommer det orkan veldig sjeldent. Og om det skulle være en orkan på vei hit, så er det noe vi får beskjed om på værvarselet i god til før det treffer. I så fall så vil vi seile så fort vi kan ned til Trinidad. Her har det aldri vært noen orkan. Det tar bare ca et døgn å seile ned dit.

Til nå har det kun vært en orkan av kraftig styrke som har passert. Orkanen «Laura». Den var ikke så kraftig da den passerte St. Martin og BVI, men den vokste i styrke innover Mexicogulfen. Da den traff land i Texas så ble det store ødeleggelser. Forsikringsselskapet vårt tok kontakt med oss og lurte på hvor vi var da. De ønsket å advare oss om at denne var farlig… Også venner og familie lurte på åssen vi merket orkanen her vi er. Det har nesten motsatt effekt. Det er akkurat som at all vinden forsvinner, og samler seg rundt orkanen.

Vi var jo her i Grenadinene og merket ingenting til den 😊

Det er stadig at vi ser nye orkaner i Atlanterhavet som nærmer seg. Den som har retning mot oss nå ser ut som vil treffe Barbados – St. Lucia og omegn veldig hardt. Vi har dratt til Grenada nå, så da er ikke veien så lang til Trinidad og Tobago hvis det skulle bli nødvendig.

Comments