Hjemme i Norge

Hjemme i Norge

Siden slutten av januar har vi vært i Grimstad. Vi dro hjem fra Karibien pga at vi alle tre hadde fått ciguatera. Det tok en stund før vi fant ut av hva det var siden vi alle hadde forskjellige symptomer, og en del like. Det var Mathias Wagner som satte oss på sporet. Vi skjønte da snart at det var de flotte fiskene vi fikk på BVI som hadde skylden. De har spist revfisk som beiter på reva, og har dermed fått i seg giften som igjen har rammet oss. Vi har gradvis blitt bedre nå i løpet av det halve året som har gått.

Det var jo en overgang å komme hjem til Norge i slutten av januar etter en del måneder i tropevarme. Vi fikk leie en leilighet i Grømbukta, og der trivdes vi godt, alle tre. Vi bodde der i fire måneder, og så flyttet vi til en leilighet i sentrum rett ved Gjestebrygga. Tror Ingeborg synes dette var enda greiere, for her fikk hun en etasje helt for seg selv. Vi har trivdes med å være leietakere. Ingen ansvar for huset, følelsen av å fortsatt være på ferie, og fri til å dra av gårde når vi ønsker.

 Ingeborg fikk jobben tilbake på Rema 1000, og fikk snart vakter både i Arendal og Grimstad. Hun har taklet godt å jobbe tross ciguatera. Symptomene avtok etter hvert, men de har ikke forsvunnet. Mine plager har også gradvis blitt redusert. Per Inge har nok vært den som har slitt mest, men det går veldig mye bedre nå.

Vi har planlagt å dra tilbake for å seile båten til tryggere farvann i orkansesongen. Planen er å holde oss ved St. Vincent, Grenadinene og Grenada. Det er imidlertid langt fra tanken til å kunne gjennomføre det. Vi har jo lært oss nye ord disse månedene vi har vært hjemme; Korona, Covid19.

Etter mye venting, undersøking og etter mange spørsmål har vi bestilt billetter fra Kjevik 27.7. Vi jobber fremdeles med å finne ut hvor vi skal ta koronatest. Den må tas max 72 timer før vi kommer. Da skal vi slippe karantene, eller det er ikke sikkert vi får være med flyet engang uten papirer på at vi er friske. Vi drar til St. Martin. Vi kan ikke dra videre til US Virgin Island der båten er. Å komme inn i USA er for oss i Schengen helt umulig. Vår kaptein vil derfor seile båten til St. Martin. Vi er litt usikre på hvordan han skal komme seg tilbake.

Det er kapteinen og kokka, et gift par, som har bodd om bord siden vi dro hjem. Det var jo meningen å drive charter, men pga korona har det ikke blitt mange gjester. Det har bare blitt to uker med utleie. Håper det blir mye bedre neste sesong. Den starter 1. november, og varer fram til slutten av juli neste år. Så da kommer vi hjem, og blir i Grimstad ca 9 måneder før vi returnerer igjen.

Vi var i “syden” i Grimstad.

Simon har også bodd hos oss den siste tiden. Både han og Ingeborg flytter til Kristiansand innen få dager. De skal begge gå på skole. Det har vært fint å få litt tid sammen med Simon igjen. Ingvild, Thomas og Frida har vi hatt besøk av, og vi har besøkt dem. Maria, Morten, Linea og Amanda har vi vært en god del sammen med. Det har vært flott, og jeg vet at alle sammen har lyst til å besøke oss i båten ved anledning. Det blir nok ingen ting av det denne høsten, pga korona. Alt har blitt litt mer kronglete pga dette viruset. Så vi satser på neste år!

Når vi studerer værvarselet på Windy ser vi at vi kommer for sent med tanke på den første lille stormen. Den vil feie over øyene to dager etter at vi kommer til St. Martin. Da får vi bli der til den har gått forbi. Den treffer sterkest mellom Dominica og Martinique. Vi er to dagsreiser nord for disse øyene, og målet er to-tre dagsreiser lenger sør.

Så det blir jammen spennende nå når vi ankommer i neste uke.

Comments