British Virgin Island – BVI

British Virgin Island – BVI

Vi seilte fra Sint Maarten i det det ble mørkt. Vi regnet med å ankomme Virgin Gorda i det det lysnet. Vi kom litt tidlig fram, så vi kjørte veldig sakte de siste timene i håp om at lyset ville gjøre innseglingen enklere. Det var en veldig trang innkjøring, en slags kanal laget av en molo, så lyset var kjærkomment. Vi fikk legge oss ved en brygge mens vi sjekket inn. Siden vi ikke skulle være så lenge sto de med klokka og tok tida på oss. Vi måtte betale pr. time siden vi skulle være mindre enn et døgn.

Så snart vi var lovlige turister i BVI, dro vi over til Scrub Island. Det var her vi skulle møte folkene som skulle bo om bord. Det var ei dame som skulle feire 60-årsdagen sin, og som hadde invitert mange gjester, som hadde leid båten vår. 

Det var Kristin (hun i midten) som hadde booket oss.

Da vi ankom øya trodde vi at vi hadde et par dager til å tømme lugaren vår, flytte rundt på alle våre klær sånn at den ble klargjort sammen med to av de andre lugarene. Først hadde vi litt problemer med å komme inn til brygga siden det var fralandsvind. Etter et par forsøk, og hjelp fra en person på land klarte vi å få fortøyd. Vi kikket opp på et utrolig flott hotell. På bryggene innenfor oss lå det bare store flotte båter. Og, like etter kommer det personer utover brygga som gjerne ville flytte inn i båten med en gang. Vi ble tatt litt på senga da! Vi trodde vi hadde to dager på oss, også sto de der med bagger og ville rett om bord.

Da vi sjekket mailen så vi jo at det stemte. De skulle flytte om bord 26. og ikke 28. som vi hadde blitt fortalt. Vi kom oss i orden i en fart. Det var bare tre personer som flyttet om bord denne dagen. Andrè, Julianne og Marc. To brødre, Joe og William kom et par dager senere. Vi ble bedt med på bursdagsfeiring på hotellet. Det var dekket langbord, og vi fikk middag. Vi hadde fått høre det på forhånd at vi kunne bli med på feiringen av 60-årsdagen til Kristin.

Uken som fulgte, ble en av de gøyeste og flotteste på hele reisen vår til nå. Det ble ingen rolig uke der vi bare skulle være hotell, som vi ble forespeilet. Nei, det var turer med båten de fleste dagene. Det var strender, grotter, fisking, drosjeturer på Beef Island og Tortola – til restauranter. Vi fikk besøke flere av øyene i BVI, og vi ble vist de fineste stedene. Dette var en stor opplevelse for oss.

Båten ble fylt opp av gjester, fornøyde, glade personer som virkelig satte pris på hva vi kunne tilby, og på alt de fikk oppleve.

Andrè, som bodde i båten hele uka, var godt kjent i området, og var vår guide og handyman. Han jobbet som en helt, og var til stor hjelp uansett hva det gjaldt.

Andre var alltid parat til å hjelpe!

Vi var også med hjem til Kristin på middag.  Hun har feriehus på Great Camanoe, en annen av øyene i BVI. Det var et flott sted. Vi brukte gummibåten for å komme inn til havna, og så ble vi hentet med golf-bil, eller en liten Jeep. Det var litt langt å gå, spesielt siden vi ankom i stummende mørke. Og de var ikke redde for å overlesse bilen. Det var alltid minst to personer som måtte stå på utsiden og holde seg fast.

Siden Kristin er hjertespesialist (lege, kirurg) var mange av gjestene hennes også leger, sykepleiere og helsepersonell. Det var mange flotte folk vi ble kjent med, og alle var så utrolig hyggelige og inkluderende. Vi feiret nyttår hjemme hos henne. Da hadde hun et eget band som spilte hele kvelden. Det var folk som bare sto og blandet drinker, hva du enn ville ha. Det var mat og snacks, og litt kaker. Vi var rundt 60 personer. Det var veldig gøy å være med på dette.

Tur til strand. Restaurant Bings

Den første båtturen gikk til Guana Island. Denne øya er neste ikke bygd ut. Det finnes massevis av guanaer der. Vi lå fortøyd til en katamaran – 3 sisters, som var i samme følge. Her var det mye bading, padling, mat og gøy.

En annen av turene gikk til Baths, på Virgin Gorda. Det var her vi måtte svømme til land istedenfor å ta gummibåten, siden stedet var fredet. Det var en stor opplevelse når vi endelig fant grottene. Vi svømte inn til feil strand, så vi måtte svømme ut igjen, rundt noen klipper, og inn på neste strand. Det var slitsomt siden det var bølger og store steiner vi måtte unngå å bli dyttet mot. Belønningen ble en flott opplevelse vi ikke vil glømme så fort.

Fordelen med å bo i en båt her er at vi kan bare ta oss et bad når som helst. Det er godt i varmen. Vannet er både varmt og rent. Vi ser stadig fisk, det kan være stimer med flotte akvariefisk, eller store fisk. Eller rett og slett en skilpadde eller to. En dag så vi en liten hai. Den var rett bak båten idet Andrè gikk opp badestigen.

Vi var uheldige med at gummibåten sluttet å virke i løpet av denne uka. Dermed fikk vi enda mer svømmetrening. Sånn som da vi var på Sandy Kay svømte alle inn til land. Vi hadde en koselig stund der, og mat som ventet i båten til hele gjengen. Vi var 20 personer om bord denne dagen.

Etter nyttårsaften, der vi holdt på til over midnatt, tenkte vi at i morgen får vi sikkert en pause. Der tok vi feil. Kristin annonserte utpå kvelden at alle som vil møter i båten vår neste morgen kl.9. Denne dagen gikk turen til Salt Island. Her er det store forekomster med salt i uttørkede vann på land. Der kan man, i smug, ta med seg salt til å bruke i husholdningen. Vi var litt uheldige, da. Det hadde nemlig regnet ganske mye den siste tiden, og dermed var ikke vannene uttørket lenger, så det ble ikke noe salt på oss. Bare masse svømmetrening.

Fiskelykke hadde vi også denne uka. Det har sikkert en sammenheng med at de som er kjent her vet hvor vi skal prøve oss. To dager fikk vi makrell. Da snakker jeg ikke om en vanlig norsk makrell. Den ene kaltes spansk makrell, og den andre var en kongemakrell. Dette er store og sterke typer som man virkelig må kjempe med. Vi vant begge gangene. En dag fikk vi en annen fisk, en Barracuda som ikke er god å spise, dessuten har den en farlig tanngard. Den fikk friheten tilbake. De andre nøt vi godt av. Det ble mange middager, selv om de ble delt på mange personer. De kveldene vi hadde middag om bord, dvs fisk, så vi også film om bord.

Så kom dagen, 2.januar, da alle skulle flytte ut. Vi ble et par dager til. Vi vasket og tørket sengeklær og håndklær, vi prøvde forgjeves å få dinghyen fikset. Derek, som driver charterselskapet, som vi plutselig er en del av, ønsket oss tilbake til Sint Maarten for å sette inn aircondition. Amerikanere vil ha AC. Det kommer vi ikke utenom. Enten måtte vi dra med en gang, eller ligge å vente på været i to uker. 4.januar sjekker vi ut av BVI, på Virgin Gorda, og så bruker vi natten til å komme oss tilbake. Litt vemodig er det å dra fra dette fantastiske området. Men vi kan se tilbake på noen fantastisk dager, både med lunsj på Cooper Island, middag på East End og sikkert mye mer.

Comments