Las Palmas

Las Palmas

22.10.2019 – 10.11.2019

Vi var 2,5 uker i Las Palmas. Atle og Ole Morten var der i et par dager før de mønstret av og begav seg til flyplassen. Vi hadde en hyggelig kveld på restaurant sammen ved stranda på nordsiden av byen. Vi fikk med oss solnedgangen og utsikten til Teide på Teneriffe. Det var varmt og godt, og deilig å kjenne på sommervarmen.

Da Per Inge var i Lisboa ble han kjent med Randy og Lene. Lene er 19 år og gledet seg veldig til å bli kjent med Ingeborg. Da de endelig fikk treffe hverandre var det veldig gøy. De har vært sammen om det meste siden den gangen.

Båten vår hadde fått plass ved barnebrygga. Der var det mye liv, masse springing på brygga og flere språk om hverandre. Vi klarte aldri å få oversikt over hvor mange barn det faktisk var. Vi ble kjent med mange nye, og det ble gjensyn med Lars og Lene som vi traff da vi var på prøveseiling i La Rochelle, sammen med Simon for ca 18 måneder siden. De har 4 barn og en kjæreste med seg. Ingeborg synes det veldig gøy at Karoline også er 20 år, og de fikk god kontakt.

Siden syklene våre ble stjålet i La Rochelle begynte vi å leite etter et alternativ. Vi så at mange av de andre båtene brukte sparkesykler som fremgangsmiddel på land. De er jo både lettere og mindre enn sykler. Det så praktisk ut, så en dag dro vi til et kjøpesenter og investerte i tre stk elektriske sparkesykler. De ble flittig brukt. Vi kom oss raskt og enkelt av gårde. Vi fant flere kjøpesentre og andre matbutikker innen rekkevidde. Vi torde ikke å sette de fra oss utenfor butikkene, så vi dro de med oss inn, og hele veien rundt i butikkene.

Sparkesyklene er slått sammen og enkle å bære.

Halloween ble feiret på brygga. En gjeng med barn og noen voksne dro på tokt og banket på skroga og fikk med seg en god fangst med gotteri. Alt ble delt på brygga.

Halloween med masse godteri som deles.

Ingeborg og Lene har vært ute på padlebretta våre. Det var gøy, og de fikk mye oppmerksomhet der de føyk av gårde mellom alle bryggene og båtene.

Lene og Ingeborg på padlebretta

De var også stadig på farta med sparkesyklene.

Ingeborg på sparkesykkel i Las Palmas

ARC arrangerte sammenkomster, middag, og forskjellige kurs. Det var mye å lære, mange å bli kjent med og mye å drikke. Ungdommene fant hverandre, og omgangskretsen til Ingeborg vokste.

Vi fikk besøk av Elin og Sven Arild. Det var skikkelig gøy å treffe de her på båten.

Per Inge med kusine Elin og Sven Arild

Og så fikk vi besøk av Stein Erik og Astrid. Utrolig gøy at vi får besøk så langt hjemmefra.

Astrid, fetter Stein Erik og Per Inge

Etter at vi hadde hatt båten for oss selv i en uke begynte det å fylles opp igjen. Først ankom Ina og Espen, neste dag flyttet Reidun inn, og noen dager etter kom Thomas. Da var vi fulltallig. Vaktlister og handlelister ble laget, middager og plassering av matreserver for flere uker ble planlagt. Det var mye å ordne. Mye å finne ut av med folk vi ikke kjente i det hele tatt. Det tok litt tid, men så klarte vi å få landet det hele.

Bursdagen min ble feiret på restaurant med bare oss tre. Det var veldig koselig. En rolig avslappende kveld like før den store seilasen skulle starte. Det lå nok i bakhodet på oss hele tida, spørsmål om åssen dette skulle gå. Været som vi hadde fått høre at kom til å kreve mye. Vinden var altfor sterk i forhold til det vi likte å seile med. Noen av båtene ble faktisk igjen ved brygga når det var klart for å dra. En båt snudde og dro tilbake igjen. Så hvordan ville det gå for oss?

Comments