To messer

To messer

København 30.8.-1.9. og Oslo 5.-8.9.

23. august 2019

Etter å ha hatt båten i Grimstad en stund var det tida inne til å vende nesa mot København. 

Vi skulle bli mange om bord på denne turen. I tillegg til Ingeborg, Per Inge og meg, skulle vi ha med Tulla og Leif fra Grimstad, og to par fra Danmark. Vi ble altså ni personer. 

Fredag morgen var det varmt og opphold. Det var godt etter alt regnet vi nylig hadde hatt. Gummibåten var fylt med vann. Det var umulig å tømme den siden den lå på vannet, og umulig å heise den opp siden den var blitt altfor tung. Per Inge fikk løftet den litt, og når han i tillegg satte seg på den ene siden rant vannet endelig ut. Det var akkurat mens han satt der og balanserte at de 4 danske personene kommer gående utover brygga. Så Per Inge snur seg og vinker, og det var nok til at båten veltet, og han havnet i vannet. Ja, det var litt av en velkomst våre nye danske venner fikk seg. Mobilen og brillene klarte seg greit. Fjernkontrollen til å heise opp gummibåten med ble fylt av vann og nektet å virke, så den måtte demonteres og tørkes. Så ingen skade skjedd. Per Inge syntes til og med at vannet var deilig. 

Per Inge og Fleming
Isabel og Leif

Allan, Pia, Flemming og Isabelle var veldig hyggelige, utrolig greie og hjelpsomme på alle områder. Jeg flyttet ned til Ingeborg i styrbord skrog, og Per Inge tok sofaen om natta. Dermed fikk de tre andre parene hver sin kabin. 

Allan og Pia

Vi skulle fullføre vaksineprogrammet, og vi skulle handle. Utpå ettermiddagen var vi klare til å legge av sted. Det blåste godt, og sjøen var stor. Vinden kom på skrå bakfra, og det gjorde bølgene også. Dermed fikk vi stor fart, og flere sjøsyke personer. Det blir ikke mye mat en nyter på en sånn dag. Vinden var oppe i 38 knop.Allerede etter ca 11 timer var vi framme på Læsø. Vi ankom kl 3 om natta. Planen var å komme fram på formiddagen. Da var vi glade for at vi hadde vært der før, og visste akkurat hvor vi kunne legge oss. Heldigvis var plassen vår ledig. 

Søndag morgen dro vi videre mot København, hvor vi ankom mandag ettermiddag. Denne siste delen av turen var mye roligere. Vi hadde sol og kunne riktig nyte turen fram til den danske hovedstaden. 

Vi trodde at siden vi kom så tidlig fram så ville vi ha god tid til å rydde, vaske og klargjøre båten for messa. Det var også mye sengetøy som skulle vaskes og tørkes. Imidlertid var det fullt program. Allerede neste dag kom filmteam, skuespillere og dansk tv2 om bord. De skulle på tur og lage reportasje med båten. Vi andre ble satt i land, og benyttet tiden til å besøke kunstmuseet Arken. 

Ingeborg, Inger og danske jenter fra TV2

Utover uken ble det gjort klar til messen, vi hadde prøveseiling flere ettermiddager. Torsdag reiser Leif og Tulla hjemover, og så er vi bare tre igjen ombord. 

Ingeborg prøvesitter baugen…

To dager tar jeg og Ingeborg turen inn til København sentrum. Den ene dagen går vi i gågata, og den andre dagen drar vi på Tivoli. 

Og så var det veldig hyggelig å få besøk av Norman og Gita. Våre venner fra tiden på brygga i La Rochelle var også kommet til Danmark. De la båten ved Ålborg og tok toget til oss der vi lå i Ishøj havn. Det var utrolig hyggelig å se dem igjen. Vi spiste sammen, de overnattet hos oss og vi hadde lunsj sammen neste dag før vi møtta ta avskjed igjen. Håper inderlig våre veier vil møtes igjen. 

Norman og Gita

På søndag 1.9. starter turen mot Oslo. Da er det meldt så dårlig vær at Inger og Ingeborg hopper på en buss i stedet. Per Inge får med seg Eivind (danske som jobber med å selge Neel i Danmark) og Philip (Portugiser som bor på Fevik, og som planlegger å kjøpe en Neel). 

Da vi la ut fra Ishøj så var det stille vær, så vi gikk lenge på motor. Men da vi kom opp i Kattegat, så økte vinden på. Bølgene  ble større, og autopiloten strevde med å holde en god kurs. Jeg besluttet da å heller styre manuelt, for å se om det gikk bedre. Plutselig så smeller det, og roret blir helt løst. Vi har mistet styringen!! Jeg kjenner antydning til panikk og får Eivind opp av sengen. Vi finner nødror og prøver en stund å styre med det. Eivind ser ikke ut til å trives med situasjonen. Vi ringer opp Bjarne i den andre båten og konfererer om hva vi skal gjøre. Vi beslutter å kalle opp Svensk kystvakt for å høre om de kan hjelpe oss. Vi får kontakt på VHF og de spør om vi kan klare å komme oss nærmere Falkenberg før de kommer. Så vi prøver på det.

Etter ca en time kommer jeg på at kanskje autopiloten fremdeles virker? Jeg prøver, og sannelig – den funker!! Dermed tar vi kontakt med kystvakten igjen og sier at vi prøver å komme oss til Oslo på egenhånd.

Men påkjenningen her ble i meste laget for Eivind. I de neste 6 timene så var han mer sjøsyk enn han noen gang hadde vært….

Vi seiler så med redusert seilføring i mye vind oppover Kattegat. Men så utenfor Marstrand, så smeller det igjen! Da ryker linen for innrulling/reving av genoaen. Så plutselig har vi ikke mulighet til å redusere genoaen lenger!

Da bestemmer vi oss for å bare gå rett inn til Marstrand. Vi klarer å komme inn i smulere farvann og her få inn genoaen. Og på autopilot klarer vi også å få lagt til kai. Det var vidunderlig å ligge trygt her denne natten!

Allan og Philip klarer så å få fikset roret i løpet av natten. Neste dag seiler vi på fokka og storseilet opp til Asker. Heldigvis uten de store hendelsene. Her blir rift i genoaen fikset, ny line kommer på plass. Og de følgende dagene er båten på utstilling på Aker brygge.

På Aker brygge ble båten liggende gjennom den 4 dager lange utstillingen. Det var utrolig mange folk som skulle komme å kikke. 

Dagene på messa var ikke helt problemfrie. Knappen som kontrollerer vanntrykket i båten røyk. Det flommet ut vann, først i kontrollrommet, deretter på de forskjellige toalettene. Vi brukte lang tid med å tørke opp, og Jarle brukte mer enn en hel dag med å fikse opp i feilen. 

Det var prøveseiling på lørdag kveld. Det var Jarle som skulle ta den turen. Da oppdaget han at autopiloten hadde sluttet å virke igjen. Det samme skjedde da vi skulle til Danmark på St. Hans. Det ble brukt mye tid, uten at noen klarte å rette opp feilen. I stedet var det flere instrumenter som streiket. 

Vi tenkte nok mest på at den store turen vår skulle starte søndag kveld med det samme utstillingen lukket dørene. 

Både Stian og Atle, som skulle være med som mannskap fram til Gran Canaria, flyttet inn i båten på slutten av messa. Nå har det blitt sånn at Inger og Ingeborg ikke blir med på starten av turen fra Oslo og sørover.

Avskjeden 7.-8.9.

Sent fredag kom Maria, Morten, Linea og Amanda til Hyggen. Der bor Ingvild, Thomas og Frida. Jeg og Ingeborg hadde allerede vært her noen dager. Simon kunne dessverre ikke komme. Per Inge kom lørdag sammen med Morten som hadde tatt turen inn til Aker brygge for å hjelpe til i båten. 

Bon voyage La Linea

Der var det stelt til full fest med nydelig tre-retters middag, masse flott pynt og kake i maritim dekor. Gaver fikk vi også. Det ble tårevått og nydelig på en gang. Tusen takk til alle våre nydelige!!

Søndag var så kommet, og jeg og Per Inge tok toget til Oslo, og entret båten sammen. Etter noen timer tok vi to avskjed med hverandre, og jeg tok toget tilbake til Hyggen. 

Det blir altså Per Inge, Stian og Atle som starter turen. Så får tida vise når Inger og Ingeborg kan komme etter. 

Starten gikk ikke helt smertefritt siden autopiloten ikke virket. AISen hadde også kuttet ut. Vi har nok fått en skade i det elektriske anlegget etter tordenvær tidligere i sommer. Så det er rett og slett den samme feilen som har slått til igjen. 

Da blir det å styre på gamlemåten. Ingen pauser, full konsentrasjon. Turen går mot Grimstad for å plukke opp Vivi. Hun skal være med i noen dager. Nå gjelder det å komme fort sørover for å komme utenom stormen som er på vei over England og mot Danmark. Stormen er rester av orkanen Dorian som gjorde stor skade på Bahamas. Turen går fint langs vestkysten av Danmark og mot Tyskland.

Comments