Oslo – Cuxhaven

Oslo – Cuxhaven

Det å ha båten på utstilling er en litt blandet opplevelse. Båten er jo nå blitt vårt hjem, og da å ha masse folk inne som ser overalt, er til tider litt ubehagelig. Samtidig så er vi stolte av båten, og liker å vise dem frem.

Men det var i alle fall godt å ha utstillingene bak oss og så starte på den store Turen! Et skår i gleden her var at Ingeborg og Inger ble igjen i Norge. Mer om dette i et annet kapittel.

Det ble derfor Stian, Atle og meg (Per Inge) som skulle bli det faste mannskapet fra Oslo til Las Palmas.

På søndagen da messen sluttet så var jeg veldig lysten på å komme raskt av gårde. Jeg var lei av messe, og værvarselet var foreløpig bra. Det var også meldt at det skulle komme rester av en orkan fra Karibien inn i Nordsjøen i løpet av uken som kom.

Men så var det problemer med utstyret igjen. Da Jarle var ute med kunder i båten på lørdag kveld, så hadde autopiloten sluttet å virke. Men heldigvis, på messen var de beste folkene fra Navico og de kunne forhåpentligvis hjelpe. Men nei, konklusjonen var at autopiloten, AIS modulen og VHFen måtte skiftes. Og det var ikke slike deler å oppdrive i Norge. Skulle vi videre, måtte vi styre selv. Så etter en prat oss imellom så besluttet vi å sette av gårde allikevel.

Vivi kom på i Grimstad

Det var lite vind i Oslofjorden, men da vi kom ut forbi Tønsberg så ble det bedre. Vi satt parasailoren og hadde god bør ned til Grimstad. Her kom så Vivi på, og vi satt kursen videre nedover mot vestkysten av Danmark. Håpet var at vi kunne komme over Skagerak før stormen kom og så gå inn et sted i Danmark for å få fikset elektronikken.

Men da vi kom nær nok Danmark slik at vi fikk internett, så var allikevel beskjeden fra Jarle at vi måtte gå til Cuxhaven. Her skulle alt bli fikset. Dermed ble det 3 døgn med manuell styring før vi endelig la til havn i Cuxhaven. Det hadde faktisk vært en fin tur, selv om skuldrene våre var slitne. Og vi rakk å komme ned før stormen slo til i Nordsjøen! Vi var lettet!

Reparatøren i gang i Cuxhaven

Her ble så alt fikset. Vi hadde også noen fine dager her. Cuxhaven er en flott by!

Comments