La Rochelle – Gijon

La Rochelle – Gijon

Vi ble i La Rochelle i 14 dager. Vi hadde egentlig en fin tid her, selv om bakteppet med at båten var på land og ble reparert – ikke var så hyggelig. Atle filmet mye og la ut flere filmer på Youtube. Han tok masse gode bilder og dokumenterte reparasjonen på film. Bjarne var også her denne tiden, så vi var en god del sammen. Stian fikk en stor sommerfugl tatovert inn på brystet!

La Rochelle er en fin by!

I tillegg kom Vilde, Oda og Siren. De ble med over Biscaya til Gijon. De er noen herlige jenter! Alltid positive og velvillige og glad i båtlivet. Vi hadde en fin tid sammen!

Da vi dro ut, så lurte restene av en orkan i bakgrunnen her også. Værvarslene spriket litt, men etter hvert så det ut som at det ville bli bra. Og det ble det! Vi hadde en fin tur ut til ca midten av Biscaya, med lett vind og medium bølger. Vi siktet på A Coruña og det så bra ut. Men så plutselig sliter genoafallet. Vi får rullet inn og satt ut fokka i stedet. Og så bestemmer vi oss for da å heller gå inn til Gijon. Det er nærmere og en bedre kurs i forhold til vinden. Resten av turen hit går fint.

Fra Gijon

Gijon er kanskje den byen på turen som har overrasket oss mest. Vi sa flere ganger at her kunne vi gjerne bodd! Alle vi møtte var så positive! Byen var nydelig! Det var lite turister…. (underlig nok) Og vi hadde et fantastisk avskjedsmåltid sammen med jentene.

Vi hadde en herlig avskjedsmiddag med jentene

Både Vilde og Stian hadde turer opp i masta for å fikse fallene. Og de ble helt fine! Vi var klare for å dra videre!

Vi hadde nå passert de områdene jeg hadde vært mest bekymret for – Nordsjøen og Biscaya. Skuldrene mine var derfor senket litt. Joda, jeg visste også at været kunne bli tøft på utsiden av Portugal, men nå hadde vi ganske bra med tid så nå var jeg ikke så bekymret lenger for ikke å rekke ARCen.

Comments