Ijmuiden – La Rochelle

Ijmuiden – La Rochelle

Da vi la ut fra Ijmuiden, så var planen å se været an underveis. Hvis vinden ble borte, eller om den ble for sterk, så skulle vi gå inn til havn og vente været ut.

Det var lite vind da vi forlot havnen. Allikevel sto vinden rett på båten så det var vanskelig å komme ut. Vi strevde derfor en stund før vi lyktes.

Først satt vi ut med en skarp kryss. Vi hadde sett på værmeldingen at vinden skulle dreie, så det bekymret oss ikke. Og helt riktig – etter en stund fikk vi vinden rett bakfra og da satte vi parasailoren igjen. Vinden var mellom 20 og 25 kn, helt perfekt! Vi gjorde god fart!

Parasailoren er et herlig seil!

Da kvelden kom, var spørsmålet om vi skulle ta ned parasailoren. Men vi besluttet å la den være. Det skulle vi nok ikke gjort. For vinden økte utover natta. Opp i ca 35kn. Og det er for mye for parasailoren. Belastningen på skjøtene ble for sterke og på babord side så røk strømpen rundt tauet. Alle om bord ble vekket og vi slet da i en god stund med å få ned seilet. Men det gikk fint. Seilet var like helt, selv om altså tauverket var ødelagt.

Vi var da like utenfor Guernsey. Litt røff sjø, men vi trøstet oss med at når vi rundet ned Biscaya, så ville vi få fralandsvind og sannsynligvis lite sjø.

Og i begynnelsen var det slik. Forbi Brest hadde vi en herlig seilas. Men så på natten så ble det mye verre. Det er forholdsvis grunt på denne siden av Biscaya. Så bølgene er krappe. Vi følte vi var inne i en vaskemaskin… Bevegelser i alle retninger og umulig å gå inne i båten. Stian var sikker på at båten skulle gå rundt opp til flere ganger. Vi la så kursen nærmere land, og gradvis ble det bedre.

Håpet var at vi skulle rekke å komme fram til La Rochelle før mørket la seg, men det rakk vi ikke.

Vi måtte føle oss litt fram for å komme inn. Mye lys overalt, og vanskelig å se hva vi måtte passe oss for. Jeg visste at i midten av leia lå det et slags fyr. Jeg prøvde derfor å holde til styrbord.

Og så plutselig så kom det et brak og båten hevet seg litt. Vi hadde gått på grunn!! Etter å ha kommet oss til hektene igjen, så fikk vi kjørt av grunnen og lagt til inne i havna. Vi fikk akkurat samme plassen som vi hadde da vi hentet båten.

Båten på land. Et trist syn….

Vi kontaktet Neel dagen etter og de fikk ordnet det slik at båten kom på land etter bare et par dager. Tross alt, er vel kanskje dette det beste stedet for å få fikset opp når noe er galt. Vi hadde jo syklene og syklet rundt overalt i La Rochelle, samtidig som vi fikk bo i båten selv om den var på land.

Men så en natt, så ble også de stjålet. Jeg følte det var mye motgang…

Her tester jeg syklene som altså ble stjålet i La Rochelle

Comments