Odden og Langøy

Odden og Langøy

Grimstad 10.-13.6.19

Tre døgn på Odden

Etter å ha lagt i Skjeviga en måned var det gøy å ha litt mer liv og røre rundt seg. Det var enkelt å komme seg til senteret, og pølsekiosken var jo bare rett over brygga. Masse folk rundt omkring, og mange som ville kikke nærmere på båten. 

Det store høydepunktet var jo å få besøk av strikkeklubben med følge. Vi var 11 personer på det meste i båten. Vi koste oss med mat som alle hadde bidratt med. Det ble er særdeles hyggelig og trivelig kveld.

Vi fikk en flott og personlig gave. Det syntes vi var veldig stas. Her var det handklær med «la linea» på. Kopper og duk med maritim tekst. Krukke med lys, og en flott bok av tegneren Hermund Storsæter.

Vi koste oss stort den kvelden, og følte oss rike som har så flotte og gode venner.

Farsund 13.-17.6.19

Fire døgn på Langøy

Seilasen til Farsund tok ca 10 timer. Vi startet på morgenen og trodde vi skulle få medvind det meste av veien. Vinden snudde imidlertid og vi fikk ikke seilt så mye. Det ble motor i mange timer. Sjøen var ikke så ille, men jeg var sjøsyk hele veien likevel. Nå har jeg bestemt meg for å finne noe som hjelper, for det kan ikke nytte å være dårlig hele tida når vi er på tur. På hjemveien var det faktisk allerede blitt mye bedre. Var det bare fordi jeg hadde bestemt meg for at det måtte bli bedre? Eller var det fordi vi hadde medvind og kunne seile en god del av tiden med paraseileren? I ettertid har jeg fått magnetplaster og ingefærtabletter. Det skal snart testes ut når vi skal til Danmark.

Oppholdet på Langøy sto til forventningene. Einar og Laila var på hytta, og vi hadde det veldig fint sammen.

Vi spiste flere ganger på hytta, og vi gikk tur sammen.

Det var mange andre som også tok turen til Langøy for å treffe oss, og det satte vi stor pris på. Vi traff Mette og Geiren, Astrid, Roar og Gladys, Tanja, Dag og Jan Ove, Ellen og Leif.

Hytta har blitt stor og flott med en veldig stor veranda som strekker seg ut på alle kanter, og flotte utemøbler gjør det mulig å sitte ute og nyte sol og varme og sjøutsikten.

På hjemveien var vi innom Korshamn for å fylle diesel, og så fylte vi vann med det samme siden det sto så lett tilgjengelig ved brygga.

Grimstad 17.-23.6.19

Tilbake i Grimstad igjen. Nå prøver vi ut noe nytt. Vi ligger på bøye. Leif og Tulla har en bøye som ligger utenfor Vessøya som de ikke bruker. Og så heldige vi er så fikk vi låne den en stund.

Da må vi bruke gummibåten inn til land. Det er lett å ro inn til brygga, men skal vi på butikken så kjører vi rundt Vessøya og inn i Saulebukta.

Comments